NSVOK top banner

Вход

Синдикат ще проверява ТЕЛК решенията

Manolov PodkrepaКТ „Подкрепа“ са поискали от НОИ и Агенцията за социално подпомагане данни за издадените решения за инвалидни пенсии. Това съобщи президентът на синдиката Димитър Манолов. Целта е да се установи кои са населените места с подозрително голям брой хора с еднакви диагнози в експертните решения. Анализът на базата данни ще позволи да се види къде стават измами с фалшиви решения.
„Изненадваме се, че такива проверки не са извършвани до сега. Вместо това се правят промени в начина на освидетелстване. С промените искат да намалят плащанията на тези, които имат право, вместо да гоним тези, които са измамници и имат фалшиви решения.”

Инициативата на синдиката е похвална, стига да не засяга лични данни, каквито не могат да бъдат предоставяни. Националната експертна лекарска комисия и Националният осигурителен институт, обаче имат всички данни на законово основание и е чудно не само защо до сега направили такъв анализ, но защо не се правят регулярно. Инициативата на Подкрепа означава, че държаните институции не са си свърши ли работата.
Видео:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като ТЕЛК ВИДЕО
Хора в дискусията:
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Пламен Новаков · преди 4 месеца
  Най-после един здраво мислещ човек.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Валери Байков · преди 4 месеца
  Корупцията е обществено достояние в ТЕЛК-овете. Защо никой не е хванат с подкуп досега? Заплатите са им по 500-600 лв. и пак стоят, не стачкуват. Пък и лекари се търсят навсякъде - те пак си стоят.
  • Публикуването на коментара е спряно.
   боко · преди 4 месеца
   Ами да ама не точно. Тези са пенсионери които друго не могат от десетилетия са само в ТЕЛК. И да вземат по некой лев чат пат това е нищо на фона на милионите дето прибират Боко и компания. Там е гранд корупцията не в ТЕЛК
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост