NSVOK top banner

Вход

Отново насилие над лекар

agressia medic dobrichТелевизия БТВ съобщава в репортаж за ново насилие над лекар. Жертва на агресията този път е д-р Мариана Москова – специалист по детски болести в болницата в Добрич. Около 23 ч. в неделя вечерта д-р Москова преглежда 6-годишно дете, изпратено от Спешното отделение за консултация. Тя предлага на родителите да му постави инжекция, за да спре повръщането и да изпише лекарства за лечение вкъщи.
Родителите настояли то да бъде прието и лекарката позвънила на дежурния инфекционист.
"Тъй като детето плачеше много силно и не чувах какво си говорим, помолих ги да излязат във фоайето. Това вече предизвика агресия на родителите, на майката, особено на бащата. Започна да заплашва отново, че ще ме убие, че ние сме некадърни, че не можем да работим, посегна към мен да ме удари", допълни лекарката.

Разгневеният родител ударил още стените, вратите и счупил стъклото на асансьора.
"Д-р Москова е изключителен специалист, много добра като детски лекар, учудващо е, че бащата е реагирал по този начин. Поне по данни на д-р Москова, видимо под алкохолно въздействие", каза д.-р Бисер Ботев, зам.-директор на МБАЛ–Добрич.
Това е пореден случай на агресия. В опита си да се оправдаят, политиците системно настройват общественото мнение, че за лошата здравна система са виновни единствено лекарите. Плодовете на тази пропаганда са това – агресия и насилие. Те не намаляват, въпреки приетите промени в Наказателния кодекс, с които нападението над медици бе приравнено с това над полицаи.
Видео:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост