NSVOK top banner

Вход

Магнитна сила за управление на болката

painOKБиоинженери от Университета на Калифорния в Лос Анджелис (УКЛА) показват, че гелообразен материал, съдържащ малки магнитни частици, може да се използва за справяне с хронична болка от заболяване или нараняване. В общи линии проучването показва обещаващата употреба на биомеханични сили, които натискат и издърпват клетките за лечение на болести.

"Голяма част от модерните медицински центрове използват фармацевтични продукти, за да направят химически или молекулярни промени в организма за лечение на заболявания", казва Дино Ди Карло, професор по биоинженерство в УКЛА и главен изследовател в проучването. "Неотдавнашните пробиви в контрола на силите в малки мащаби откриха нова идея за лечение - използвайки физическа сила, за да започнат полезни промени вътре в клетките. Има много работа, но тези ранни резултати показват, че този път към така - наречените "механични" сили са обещаващи. "
Изследователите са използвали малки магнитни частици в гела, за да контролират клетъчните протеини, които реагират на механична стимулация и контролират потока на определени йони. Тези протеини са на мембраната на клетката и играят роля в усещането за допир и болка. Проучването е публикувано в списание "Модерни материали".


"Резултатите ни показват, че чрез използването на" хомеостаза на невронната мрежа ", която е идеята за връщане на биологичната система към стабилно състояние, е възможно да се намалят сигналите от болка чрез нервната система", каза Анди Ках Пинг Тей от УКЛА , който е водещ автор на изследването. "В крайна сметка това може да доведе до нови начини за облекчаване на терапевтичната болка."
За да направят магнетизирания гел, те започнаха с полимер, хиалуронова киселина, гел-подобен материал, намиращ се естествено в гръбначния мозък и в мозъка, което помага да се осигури структурна подкрепа на клетките в тези части на тялото. Материалът се произвежда изкуствено и се използва в козметиката и козметичните продукти като пълнител и бариера срещу влага.
Изследователите слагат малки магнитни частици в биосъвместимия гел. След това те се превърнаха в гел на нервната клетка - гръбначни ганглийни нервни клетки.
При лабораторни тестове те прилагат магнитно поле, за да генерират "сила" на изтегляне на частиците, която се предава през гела към вградените клетки.
Изследователите установяват, че магнитно индуцираните механични сили доведоха до увеличаване на калциевите йони в невроните. Този приток на йони показва, че невроните отговарят на силите. Чрез постоянно увеличаване на силата, учените открили, че невроните се адаптират към непрекъснатото стимулиране чрез намаляване на сигналите за болка.
В проучването екипът предполага, че магнитният гел може да бъде пригоден с различни биоматериали за терапии за сърдечни и мускулни нарушения. Тези видове биоматериали биха могли да се използват и в научни изследвания за емулиране на сътресения или други травматични събития, при които клетките в тялото са засегнати от значителни физически сили.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Иновации