NSVOK top banner

Вход

Пациенти с жалба срещу доплащане

casheПациенти на държавната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация – , намираща се в столичния квартал „Овча купел“, са подали колективна жалба до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, съобщава БГНЕС. Повод за жалбата е нов ценоразпис на допълнителните услуги, които лечебното заведение предлага.
Пациентите трябва да плащат за подобрени битови условия -телевизор, безжичен Интернет и собствен санитарен възел, такса в размер на 49 лева. Те обаче нямат избор, защото всяка една стая разполага с Интернет, телевизор и собствен санитарен възел.

Наредбата за достъп до медицинска помощ предвижда събиране на такса за подобрени битови условия само, ако пациентът е настанен в самостоятелна стая. Такса за придружител се допуска, само при условие, че болницата е осигурила 100% здравните грижи за болни, които не могат да се обслужват сами.
Наредбата допуска заплащане за избор на лекар, избор на екип, сестрински патронаж и допълнителен помощен персонал. Може също да се таксува отделно всяка услуга, която не е част от алгоритъма на лечение на болния – достъп до Интернет, храна по избор и др.
Наредбата изрично забранява даването на дарения 30 дни преди и след хоспитализацията.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост