NSVOK top banner

Вход

Денят на спасението

totko.najdНа 15 август граждани в София почетоха паметта на всички лекари, медицински сестри, доброволци и полицаи, които са загинали, докато спасяват човешки живот.
Денят на спасението се отбелязва за 13-та поредна година и в него се включиха медицински лица от болниците в цяла България.
Той е честван за първи през 2005 година по инициатива на д-р Тотко Найденов, който е главен редактор на в. "Български лекар".
"Издирени са имената на около 130 лекари и медицински сестри, които са загинали при изпълнение на служебния си дълг или непосредствено след тежка операция. Половината от тези хора са хирурзи. Оказва се, че хората, които лекуват останалите всъщност подлагат на риск собствения си живот", каза в студиото на "Денят ON AIR" д-р Найденов.

В знак на признателност към доблестта на българските медици, спасители, полицаи и обикновени граждани на Паметника на медицинските чинове, загинали във войните бяха поднесени венци и цветя.
Д-р Найденов коментира, че системата с Клинични пътеки изкривява медицинските резултати. Според него на политиците липсва политическа воля за промяна на системата на здравеопазване.
Цялото интервю на д-р Найденов с Ганиела Ангелова вижте тук:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост