NSVOK top banner

Вход

ЦСМП: Спешните звена спасяват човешки животи, а не се борят с температура и хрема (видео)

D GeorgievНад 60% от повикванията на телефон 112 не са спешни. Това заяви пред БНТ завеждащият д-р Делян Георгиев от ЦСМП - София.
„Адресите, които изпълняваме, са за неспешни случаи, викали са ни за гъбички по ноктите и неща, от които няма как да загине човек и това много затруднява работата ни, понеже ако сме на неспешен адрес, някой губи живота си“, добави той.
Д-р Георгиев отбеляза, че ако я няма тази злоупотреба със Спешна помощ, макар и с намаления ресурс, те ще могат да изпълняват всички спешни адреси.

„Хората звънят умишлено, хиперболизират симптомите, за да дойде екип бързо и да не ходят до аптеката. Друг процент от хората не знаят какво им е и преценяват, че състоянието им е спешно. Но за съжаление изпълняваме много амбулаторни прегледи, които нямат нищо общо със спешната медицина“, обясни д-р Георгиев.
Според него това е проблем на образованието на нашето общество, на незнанието какво е спешната медицина, че това са звена, които спасяват човешки животи, а не такива, които се борят с температурата, настинката или хремата.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост