NSVOK top banner

Вход

Таушанов: Всяко раждане е опасно

taushanovВсяко раждане може да бъде опасно, когато не е проследена бременността, заяви Председателят на пациентска организация Пламен Таушанов по повод на информация за
новородено бебе, което е починало седмица след раждането и един ден след като е изписано от болница.
"Това е един често срещан случай, където е неясно как е лекувано детето и майката има претенции към лекуващите. Не е ясно кой е изписал това дете, в какво състояние е било и как изобщо е протекло това родоразрешение", добави в "България сутрин" Таушанов.
Според експерта е нарушен един принцип за изписване: „Не може да се пише за лекуващ лекар, който не е бил там, но това е честа практика. По този начин се размива отговорността.”

По неговите думи дори не се разбира със секцио или нормално е родено бебето.
"Трябва да има секцио в България не повече от 20%. В някои лечебни заведения достига до 70%, то е в пъти повече", заяви Пламен Таушанов пред Bulgaria ON AIR.
"Преди 5 години имаше 75 хиляди деца, сега се раждат 55 хиляди. Демографската политика я няма. Това е целият проблем", заяви в студиото на "България сутрин" Таушанов, който представлява понастоящем пациентите в Надзорния съвет на НЗОК.
По-рано тази година Таушанов бе обвинен от журналиста Мария Чернева, че се възползва от позицията си на представител на пациентите, за да си осигурява клиенти за адвокатската си кантора.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Непозволена увреда ВИДЕО
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост