NSVOK top banner

Вход

А. Бонева: Вносителите на вота имат вина за голяма част от проблемите в здравеопазването (аудио)

Boneva BNRВносителите на един вот на недоверие злоупотребяват с правото си, когато не са подготвени и когато са виновни за голяма част от проблемите в здравеопазването. Това каза в интервю за предаването „Хоризонт за вас“ по БНР Ангелина Бонева, член на Управителния съвет на Центъра за защита на правата в здравеопазването.
„Дори нямат капчица срам в това да заявят проблемите в здравеопазването, които всички знаем и за които са виновни те, защото те участват и в здравни комисии и те са в политическия живот вече две поредни поколения, т.е. извинението, че не са се научили по-скоро трябва да преминава в наказание – щом не знаят как да се държат, трябва да сдадат поста. Това, което се случи, беше махленски сбор. Ние ако плащаме заплатите на едни хора, за да проявяват подобен тип неуважение към хората, значи наистина системата е бъгната“, каза още Бонева.

Според нея по време на дебатите са цитирани неточни данни и информация.
„Стратегията за вота на недоверие е писана от най-осъждания министър – Гайдарски“, каза още тя и добави, че това е много важна точка, която трябва да се отбележи.
„Не може да имаш най-осъжданото правителство за недаване на лекарства на хората, за спиране на лечение, отделно неколкократно сме осъждали държавата за лошите практики, отказ на държавата да лекува хора с тежки онкологични заболявания и други социално значими заболявания, и в същото време да внася вот на недоверие. Всички искаме да има реформа, но въпросът е, че начинът, по който се бламират нещата преди да се случат, е погрешен“, коментира Ангелина Бонева.
Повече подробности чуйте в звуковия файл:

 

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост