Травматолог: Бързата оперативна намеса е жизненоважна за възрастните пациенти (видео)

пресТази зима въпреки малкото снеговалежи травматологията във ВМА отново е едно от най-натоварените отделения. Доц. д-р Неделчо Цачев, началник на Катедрата по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия във ВМА и колегите му помагат на пострадалите пациенти. Доцентът обяснява за Novini.bg, че освен травми при тежките катастрофи, през зимния сезон най-много са случаите на битов и спортен травматизъм. При първия най-често пострадали са възрастни хора. Заради съвсем банално падане или подхлъзване те обикновено влизат в болница. При тях обикновено винаги се налага оперативно лечение, а възстановяването им продължава няколко месеца. Доц. Цачев поясни, че точно възрастните хора са приоритет за него и колегите му във ВМА, защото бързата оперативна намеса е жизненоважна за тях.

Пострадали при спортен травматизъм са повече млади хора. Най-честите травми при тях са мекотъканните. Те обаче не налагат толкова спешна оперативна намеса, а точно обратното – нужно е да има няколко месеца отлагане.

Във връзка с прогнозата на синоптиците, че този уикенд отново ще има снеговалежи, доц. Цачев призова възрастните хора да не излизат навън, докато не се изчисти снегът.

„При младите хора съветите за съжаление обаче нямат някакъв сериозен отзвук“, отбеляза той.

„Българинът винаги разбира от медицина, от футбол и от политика“, напомни травматологът.

„Винаги, когато някой пострада в планината обаче трябва да търси служители на БЧК“, каза доц. д-р Цачев.
Цялото интервю с началника на Катедрата по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия във ВМА доц. д-р Неделчо Цачев, както и съветите му към всички, които скоро ще захвърлят ските и ще се качат на моторите, вижте във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като лекари пациенти ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»