МЗ работи по промени и в Наредбата за диспансеризация

лекарОт Българския лекарски съюз информираха, че на 8 февруари се е провела среща между представители на съсловната организация и председателя на Надзорния съвет на НЗОК и заместник-министър Жени Начева. От страна на БЛС са присъствали д-р В. Грозев, д-р Г. Павлова, д-р В. Чобанова и Светла Иванова. Обсъждани са предстоящите промени в Наредбите за пакета медицински дейности в ИБМП, за достъпа, за изписването на лекарствени продукти, регламентирано в Наредба 4.

От Министерството на здравеопазването съобщиха, че работят по промени и в Наредбата за диспансеризация и поеха ангажимент в БЛС да получат проекта на текста на наредбите за пакетите и за изписване на лекарства. От БЛС са се ангажирали отново да изпратят конкретни текстове за промяна в наредбата за достъпа до медицинска помощ, както и за промяна в стандарта по клинична лаборатория по отношение функционирането на обособени манипулационни.
На срещата са дискутирани цени и обеми в ПИМП, СИМП и МДД.
Предстои днес да се проведе обсъждане на изпратените от здравното министерство текстове за промени в наредбите и предложените цени в ИБМП.
Двете страни са се договорили за провеждане на преговори между Надзорния съвет на НЗОК и УС на БЛС в сряда от 9 ч.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»