Личните лекари протестират пред МЗ (видео)

протестЛичните лекари не се изплашиха от минусовите температури и излязоха на протест пред сградата на Министерството на здравеопазването на площад "Света Неделя". Те искат по-малко административна работа и по-високо заплащане. На обяд лекарите се събраха пред здравното министерство, съобщават от Nova TV. Средства според медиците ще има, ако всички плащат цяла потребителска такса, а сумите се възстановяват от съответните институции.

Сега някои социални групи, като например пенсионерите и хронично болните, плащат по 1 лев. Личните лекари предлагат самата такса също да се промени и да стане 1% от минималната работна заплата. Трябвало да отпадне и изискването да са на разположение 24-часа.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»