Лекари напускат врачанската болница, затвориха и кардиологията (видео)

болницаЗатворено е поредно отделение в МБАЛ „Христо Ботев” във Враца. Заради недостиг на лекари и персонал временно спря приема на пациенти и отделението по кардиология. На входа на болницата репортери от БНТ срещат две възрастни жени с тежки чанти, които с огорчение напускат здравното заведение. Пристигнали рано сутринта от съседна община, за да постъпят в кардиологията, но са ги върнали.

„Казаха ни - София или Монтана. Това е невъзможно. Дотук са 30 лева, дадени за нищо, хванахме такси, за да стигнем до болницата”, каза Надежда Георгиева от град Криводол.
„Те даже много любезни тези млади докторчета, да са живи и здрави, обаче викат, че не могат да ни помогнат с нищо друго, сега се чудим накъде да хващаме”, допълва и Тошка Ценова.
Официално вече отделението по кардиология е затворено. Напуснали са трима лекари и затова не може да се направи график за дежурствата. Двамата специализанти пък са в отпуск, докато чакат да се реши съдбата на отделението.
„Отделението временно преустанови дейността си, за което сме уведомили РЗИ и здравната каса и спешния център, за да може пациентите с такива заболявания да бъдат пренасочване към други лечебни заведения, да може да получат качествена медицинска помощ”, заяви изпълнителният директор на врачанската болница Орлин Цветков.
От болницата казаха, че ще търсят съдействие от държавата за закупуване на ангиограф за инвазивна кардиология, защото това е единственият начин да се върнат тук специалистите.
Повече подробности вижте във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като лекари болници ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»