Пловдивски ученици изработват перуки за онкоболни (видео)

децаДеветокласници от пловдивската Националната гимназия за сценични и екранни изкуства изработват перуки за онкоболни жени. Първата от тях е готова и вече радва своя притежател, съобщават от БНТ. Инициативата за благородния жест дошла от неправителствена организация.
„Те събират дарени коси и търсеха вариант, където това да се изработи и да се използва пълноценно, явно че трудно се откликва на такова нещо, защото перуката е бавно правещо се пособие, а когато се работи с естествена коса и се прави нещо за живота, е още по-сериозно, но ние решихме да приемем предизвикателството”, обясни директорът на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства Емилия Арабаджиева.

децаСъс задачата се заели учениците от 9а клас, като в сглобяването се включили и три дванадесетокласнички. Работели в часовете по практика, а понякога и вкъщи. В края на първия учебен срок перуката била завършена и вече е дарена.
„Всички се заехме по-отговорно със задачата, след като труда ни ще се оползотвори за нещо хубаво и за хубава кауза”, каза Мартина.
„Ще зарадваме една жена, която има нужда от това и ние приехме задачата с отворени сърца”, допълни Ая.
След като в интернет били публикувани снимки с перуката, много граждани започнали да търсят връзка с учебното заведение. Учениците вече изработват и втора перука, която през юни ще зарадва още една онкоболна жена.
Повече подробности вижте във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като пациенти онкология ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»