И болницата в Сандански остана без педиатри

болницаДвама от работещите в детското отделение на болницата в Сандански лекари са напуснали и от лечебното заведение и общината не могат да им намерят заместници. Заради липсата на кадри педиатрията временно спира да работи.
"Надявам се, че ще се намерят педиатри, които да започнат работа при нас, за да помогнат на колегите си. Не е леко тук, тъй като натоварването е много голямо, на практика си на разположение през цялото денонощие", коментира директорът на Югозападната болница д-р Илия Тонев.

Миналата година болниците в Сандански и Петрич се обединиха под името Югозападна болница и след затварянето на педиатрията в Сандански алтернативата на родителите и децата от града остава Петрич.
Графикът на напусналите педиатри е бил изключително натоварен - в грипния период те са поемали по 70 деца на ден.
"Не са били натоварени само през грипния период, а от много дълго време. Правим всичко възможно, за да решим въпроса и да намерим поне още един педиатър, който да дава дежурства в детското отделение и да се облекчи работата на сега работещите там медици. Има много педиатри в града, но няма как насила да накараме никого да започне работа в болницата", коментира кметът Кирил Котев.
Закриването на звеното притесни родителите и те се обединиха в каузата да намерят лекари специалисти.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като лекари болници пациенти

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»