Вторник, Февруари 25, 2020
 Стотици опаковки с неразрешени за употреба лекарства са конфискувани в Хасково

Неразрешени за употреба лекарства иззеха икономическите полицаи от МВР Хасково, съобщи пресцентърът на дирекцията. От склад са иззети 463 опаковки.
Заедно със служители от Изпълнителната агенция по лекарствата вчера полицаите са провели операция с цел установяване и документиране на неправомерно разпространение в интернет на лекарствени продукти, отпускани с рецепта или неразрешени за употреба на територията на страната.В дом и склад на булевард "Раковски" в областния град са били намерени 463 опаковки с турски лекарствени медикаменти, които са били предадени с протокол от 52-годишният си собственик, който е бил познат на органите на реда. На хасковлията е бил съставен акт по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.

В Свиленград пък са конфискувани забранени за внос препарати за растителна защита. Икономическите полицаи от управлението са проверили дом и прилежаща пристройка на улица „Крайречна" в града. В помещенията, обитавани от 41-годишен мъж са открити забранените препарати от различни видове: 240 бутилки по 1 литър, 37 бутилки по 0,5л, 18 пакета по килограм и още 10 пакета без посочен грамаж. Иззети са с протокол и са предадени на ОДБХ Хасково.

Източник: clinica.bg

Страхувате ли се от инфекция с коронавирус?
 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  expert-o · преди 2 месеца
  Това е една от причните в САЩ храните и лекарстватат да се контролират от една агенция Food and drugs agency. При на храните( в това число хранителните добавки) се контролират от министерство на земеделието?!?
 • Публикуването на коментара е спряно.
  [email protected] · преди 2 месеца
  За тези лекарства , които са под контрол лесто се взема решение. Ппитам се обаче кой и кога от МЗ ще направи справка за да осевтли тези ,които произвеждат в разни мазета и гаражи т.н. " хранителни добавки" . Не са известни съставките им, а не подлежат на контрол. Може да "помагат плацебо", но със сигурност твръдя лечебният им ефект е нулеев. В замяна на това се пълнят джобовете на разни шарлатани, както и на много от бързо навъдилите се професори, които за жълти стотинки ги рекламират по телевизията и стават проводници на корупцията в медицината.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up