Събота, Ноември 27, 2021
Follow Us
Roche: Коктейлът с антитела намалява симптоматичните инфекции на Covid-19 с 81%

Швейцарската мултинационална здравна компания F. Hoffmann-La Roche AG обяви в понеделник, че коктейлът от антителата казиривимаб (casirivimab) и имдевимаб (imdevimab), разработен съвместно с Regeneron Pharmaceuticals - REGN-COV2, намалява риска от симптоматични инфекции на Covid-19 с 81% спред хората в домакинства, където някой от членовете се е заразил, съобщава Ройтерс.

"В допълнение, хората, лекувани с казиривимаб и имдевимаб, които все още са имали симптоматична инфекция, са се справили със симптомите си средно в рамките на една седмица, в сравнение с три седмици при плацебо групата", каза компанията.

Компанията Roche каза още, че нейният коктейл е 31% ефективен при намаляване на риска от асимптоматични пациенти, преминаващи към симптоматични.

Леви Гарауей, главен медицински директор на Roche, заяви, че "днешните данни потвърждават потенциалната двойна стойност на казиривимаб и имдевимаб за намаляване на инфекциите с Covid-19 в домакинството и за намаляване на тежестта на заболяванията при тези, които се заразяват, когато този коктейл се дават като подкожна опция". Той добави, че въпреки ваксинациите има "ключова неудовлетворена необходимост в световен мащаб за предотвратяване на инфекции и осигуряване на незабавна защита от Covid-19 между близки контакти".

Предишни клинични проучвания на Roche показаха, че коктейлът с антитела е 70% ефективен при намаляване на риска от хоспитализация и смърт при заразените с коронавирус.

Компаниите Roche и Regeneron Pharmaceuticals заявиха, че ще поискат от Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) коктейлът с антитела да се използва като превантивно лечение на Covid-19.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up