Събота, Октомври 23, 2021
Follow Us
Терапията с антитела на AstraZeneca предотвратява COVID-19 - показва последното проучване

Данните от проучване на AstraZeneca за ново лечение са обещавщи  за предотвратяване на COVID -19. Резулттатите дават надежда по-специално на хората, които не изграждат добър имунитет след ваксинация.
Британският производител на лекарства заяви, че новата му терапия с антитела намалява риска хората да развият симптоми на COVID-19 със 77% в късните етапи на клиничното изпитване. - съобщава агенция Ройтерс


Докато ваксините разчитат на непокътната имунна система, която да изгради антитела за борба с инфекциите, терапията на AstraZeneca AZD7442 се състои от лабораторни антитела, които са предназначени да останат в тялото с месеци, за да реагират коронавируса в случай на инфекция.
Компанията заяви, че 75% от участниците в изпитването на терапията - което включва два вида антитела, открити от Университетския медицински център Vanderbilt в САЩ - са имали хронични заболявания, включително и такива с по-нисък имунен отговор към ваксинациите.


Подобни терапии, направени с клас лекарства, наречени моноклонални антитела, се разработват от Regeneron , Eli Lilly и GlaxoSmithKline с партньор Vir , които се конкурират за създаване на терапия за лечение и профилактика на Covis-19.
Но AstraZeneca е първата, която публикува положителни данни от превантивни проучвания в тази област и сега е насочена към условно одобрение на големите пазари още преди края на годината, като има за цел да произведе приблизително 1 до 2 милиона дози дотогава.
Пени Уорд, гостуващ професор по фармацевтична медицина в Kings College в Лондон, каза, че новината е добра за хора, които са реагирали лошо на ваксинацията или които трябва да приемат потискащи имунитета медикаменти заради посттрансплантационни, автоимунни заболявания и други състояния.
"Това потенциално може да промени играта за тези хора, които в момента са съветвани да продължат да защитават, въпреки че са напълно ваксинирани", каза тя.

 

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up