Сряда, Ноември 20, 2019

handcaffsКъм момента има задържани осем лица, които са съпричастни със схемите с лекарствата." Това заяви вътрешният министър Младен Маринов за проверката на две онкоболници.
„От вчера се провеждат процесуално-следствени действия на Специализираната прокуратура и ГДБОП по неутрализиране на организирана престъпна група, която извършва престъпления с лекарства. "Проверката тече вече няколко месеца", поясни министърът. Предстои да се види на колко от тях ще бъде повдигнато обвинение.
Към момента процесуално-следствените действия продължават и когато всичко е готово, ще бъде дадена пресконференция“, каза Маринов. „Нека да оставим колегите и прокуратурата да си свършат работата. Към момента има задържани осем лица, които са съпричастни, предстои да видим на колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения. Финансовият размер на злоупотребите в случая не е толкова важен, колкото да се прекратяват действията с лекарства, защото това засяга човешки животи“.

Маринов посочи още, че предстои да се установи точната щета от износа на медикаментите, но не даде категоричен отговор дали се проверява трето лечебно заведение. Министърът не съобщи дали задържаните са медици. По информация от различни медии проверяваните болници са "Йоан Павел" в София и "Свети Мина" в Благоевград.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up