Депресия

 • 7 мита за депресията

  Мит 1. Депресията не е болест. Популярно е мнението, че депресията е "модерна глезотия" и се случва всекиму, просто човек дава воля на лошото си настроение и не са му нужни никакви лекарства. Напротив - това е съвсем истинско, сериозно заболяване, дори с възможен летален изход (самоубийство). Разбира се, с леката форма на тревожност всеки може да се справи сам, но при тежките случаи без лечение депресията може да продължава с години, да се усилва и да прерасне например в маниакално-депресивна психоза.

 • Може ли диетата да помогне в борбата с депресията?

  Депресията е често срещано разстройство на психичното здраве и засяга около 5% от всички възрастни хора по света, според оценката на Световната здравна организация (СЗО).

 • Могат ли хранителните добавки да помогнат при лечението на депресия?

  Депресията е често срещано разстройство на психичното здраве, което засяга много хора по света. Налични са ефективни лечения, но те не работят за всички, така че някои хора търсят хранителни добавки, за да опитат да облекчат симптомите. Но имат ли ефект?

 • Седем навика за здравословен начин на живот могат да намалят риска от депресия

  Здравословният начин на живот, включващ физическа активност, социални контакти, добро качество на съня и здравословна диета, може да намали риска от депресия.

Нашият офис се намира тук: