Хипертония

 • Спират продажбата на лекарство за сърдечни заболявания

  Фирма Фармадвайс, която е упълномощен предствавител на Полфарм за България, уведомява че планирно преустановява продажбата на лекарствения продукт Stopress таблетки 8mg. х 3 и 4mg х 30, с междонародно непатентно наименование Perindopril.

 • Oтбелязваме Световния ден за борба с хипертонията

  На 17 май за петнадесета поредна година отбелязваме Световния ден за борба с хипертонията. Инициативата е на Световната лига по хипертония. Целта е да се повиши информираността на хората за заболяването и за ролята на превенцията, своевременното откриване и лечение на високото кръвно налягане.

 • Oтбелязваме Европейският ден за борба със затлъстяването

  Всяка година на 19 май се отбелязва Европейският ден за борба със затлъстяването.

  Кампанията е проведена за първи път през 2009 г. от Националния форум за борба със затлъстяването във Великобритания и Белгийската асоциация на пациентите със затлъстяване. Основателите са убедени, че броят на хората с наднормено тегло и затлъстяване в цяла Европа непрекъснато се увеличава.

 • Потенциално лечение на рак, открито в лекарства за високо кръвно налягане

  Възпитаник на Victoria University of Wellington, базиран в Изследователския институт на Gillies McIndoe (GMRI), откри потенциален нов източник на помощ за пациенти с рак на дебелото черво - лекарства, използвани за лечение на хипертония.
  Д-р Матю Мънро, който миналата година завършва университета с докторска степен по биологични науки, прекарва последните четири години в проучване дали съществуващите лекарства могат да се използват за атакуване на клетките на туморите на дебелото черво.

 • За кои хронични заболявания са най-опасни горещините?

  Жегите и високите температури могат да представляват опасност за хора с различни хронични заболявания. Някои от заболяванията, които могат да се влошат или да предизвикат проблеми при високи температури, са: