Понеделник, Септември 23, 2019

Днес в София се проведе поредният протест на медицинските сестри. Пред болница Токуда, протестиращите бяха разделени на две групи - сестрите от Токуда и останалите, заради отказа на болницата сестрите, които работят там да упражняват гражданската си позиция, явявайки се на протеста извън териоторията на лечебното заведение.

00312.00 02 04 10.Still001
От Пазарджик , Момчилград, Златоград и Ардино пристигнаха медицински специалисти пред частната болница, за да окажат и подкрепата си към колежката им Мая Илиева, организатор на протестните шествия за София, върху която е бил оказан натиск, заради решението й да изрази недоволството си към корупционната система на здравеопазването.

Валя Димитрова, медицинска сестра и координатор на протестите за регион Пазрджик сподели, че върху нея също е бил оказван натиск, но тези репресии няма да възпрепятстват нито нея нито Мая Илиева в борбата им за справедливо здравеопазване в България. 

Мая Манолова, омбудсман на Република България, отново подкрепи сестрите с присъствието си.

„Това се превръща в протест за човешките права“ , коментира тя. 

Следващият протест е предвиден за 18 юни във Видин.


 

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up