Неделя, Август 25, 2019

Частен инвеститор се кани да игради нова многопрофилна болница за активно лечение в Бургас. Предвижда се тя да се намира до университета „Проф. д-р Асен Златаров“. 

Предвижда се в новата болница да работят 300 медицински специалисти както и да се обучават студенти от новия медицински факултет в града. Искането на инвеститора е болницата да разполага с 276 легла, обясни главният архитект на Община Бургас Веселина Илиева.

„Предложението е Общинският съвет да се съгласи и да предложи на министъра на здравеопазването да бъде допуснато отклонение като нормата на легло от 90 кв. м., както е заложена в наредбата, да стане 11 кв. м“, обясни тя. Според инвестиционния проект ще бъдат предвидени покривни пространства и градини за ползване от болните, които ще играят ролята на площи за отдих и дворни пространства.

„Една част от леглата ще бъдат за краткотраен престой предвид лапароскопските операции, които сега изискват един ден присъствие“, допълни Илиева.

Докладната записка ще бъде гласувана в края на месеца по време на редовната сесия на Общинския съвет в Бургас.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Борислав · преди 24 дни
    Айде поредната болница в Бургас, която най-вероятно също ще подбира пациенти и батаците и неосигурените пак ще бъдат препращани в окръжна. Браво, става все по-хубаво. Още 10 болници направете, колкото повече, толкова по-добре! Нека да се чувства разнообразието.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up