Сряда, Септември 30, 2020
Петиция: Правителството да осигури безплатни тестове за коронавирус

Ние, българските граждани, подписали тази петиция, искаме от Правителството да осигури БЕЗПЛАТНИ ТЕСТОВЕ за коронавирусна инфекция за всички български граждани, които желаят да се изследват.
Само, ако знаем дали сме заразни или не, ще можем да предпазим близките си, колегите си и цялото общество от предаване на инфекцията.

Ограничаването на епидемията се постига много по-лесно със знание и информираност, отколкото с репресии и ограничения.
Ние плащаме данъци и осигуровки и имаме право да получим безплатен достъп до такива тестове по силата на чл. 52 от Конституцията на република България, а Правителството е длъжно да ни осигури тази възможност.
Под „осигури възможност” разбираме достъп не в една или две болници в страната, а във всяко едно лечебно заведение в страната, разполагащо с клинична лаборатория.
Ако Правителството ни е наистина загрижено за здравето на населението и спазва законите и Конституцията на страната, то е длъжно да се съобрази с това наше искане, независимо от броя на подписалите го.
В подкрепа на това наше законно искане, като пълноправни граждани на Република България се подписваме:

ПЕТИЦИЯ

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Insider · преди 6 месеца
  Тамифлу също!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Екатерина · преди 6 месеца
  Подкрепям ви за това!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  гост · преди 6 месеца
  Понеже нямам фейсбук подкрепям тази петиция а министър председателя обърна всичко отново в пари сеещ някаква искра на раздор може би между различните т.нар нива на мед.специалисти а какво ще получат накрая е друг въпрос.Затова и според мен правилното решение вместо да размахва пачки с пари за полицаи пожарникари и т.н да осигури маски дезинфектанти и тестове за коронавируса за всеки имащ съмнение че е с ОРЗ
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up