Неделя, Февруари 28, 2021
Мнозинството българи не одобряват мерките на Правителството срещу коронавируса

Попитахме нашите читатели Трябва ли да се променят мерките срещу коронавируса?
Според 65% от всички (2123 гласа) мерките трябва да се премахнат изцяло. 345 души (11% от всички) са посочили, че мерките трябва да останат такива, каквито са в момента. Всеки пети от анкетираните (652 гласа) смятат, че мерките трябва да се засилят. 67 души смятат, че трябва да се блокират градовете.
В анкетата са взели участие 3256 души, като всеки участник е можел да гласува повече от един път.

Данните показват, е мнозинството от хората не одобряват наложените ограничителни мерки и са на мнение, че трябва да се премахнат изцяло. На обратното мнение са 20% от анкетираните, които искат засилване на мерките. Обяснението на този резултата може да се търси в две посоки. Едната е, че мнозинството от хората не възприемат коронавируса, като такава заплаха, за каквато се представя. Другото възможно обяснение е, че мнозинството от населението няма доверие на Правителството и би отхвърлило всяка предложена от него мярка. Аналогия с доверието може да се търси сред тези, които подкрепят действащите в момента мерки – 11% от анкетираните.
Очертаващата се картина на недоверие, ще затрудни още повече властите, защото в такава ситуация, хората просто отказват да изпълняват предложените от тях мерки.
Анкетата е проведена в периода 17 октомври - 3 ноември.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up