Петък, Януари 21, 2022
Follow Us

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров е сезирал Софийска градска прокуратура относно изказване на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов за ваксините срещу COVID-19.

В сиганал се посочва, че бившият Министър предедател е разпространил фалшива новина, че се прилагат ваксини с изтекъл срок на годност. Предвид, че това е направено в разгара на епидемична вълна на разпространение на Ковид 19, от МЗ определят деянието като заплаха за националната сигурност с висока степен на обществена опасност.

Ето го и целият сигнал до Прокуратурата:

"На 24 октомври тази година, г-н Бойко Методиев Борисов в изявление пред медии, разпространи следната информация: „имунизират населението с ваксини с изтекъл срок на годност — Pfizer - до 30 септември им е срокът за годност.”


Изявлението е от категорията фалшиви новини.
В България се прилагат ваксини и лекарства само в срок на годност. Няма лекар или фармацевт в света, който би дал на своя пациент лекарство с изтекъл срок на годност.
Пандемията с Ковид- 19 е не само здравен проблем. Това е национална криза засягаща на практика всички сфери на обществения ни живот.
Разпространението на фалшивата новина, което вероятно е било направено като част от предизборната кампания на г-н Борисов е обществено опасно деяние, предвид факта, че лицето е бивш Министър председател на България, а в момента е председател на политическа партия ГЕРБ и поради това, изказването му, може да повлияе на решенията на много хора.


Фалшивата новина, че се прилагат ваксини с изтекъл срок на годност може да предизвика тревога у населението и да накара много хора да се откажат от ваксинация, което ще засегне по неблагоприятен начин здравето и да коства живота на неопределен брой наши сънародници.
Считам, че деянието е с висока степен на обществена опасност и предвид това, че е направено в разгара на епидемична вълна на разпространение на Ковид 19, представлява заплаха и за националната сигурност на страната.
Моля да извършите проверка на изнесените факти и обстоятелства и да предприемете предвидените от закона мерки."

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Одобрявате ли новите противоепидемични мерки?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up