Вторник, Февруари 25, 2020

BistrecПациенти се вдигнаха на бунт заради личния си лекар, показа БТВ. След общински търг, здравната служба във врачанския квартал ,,Бистрец'' е спечелена от медик, който не идва на работа вече 7-8 месеца и сградата стои затворена.

В същото време медицинското лице, което обслужва населението, е принудено да преглежда близо 300 пациентите буквално на улицата.

Има ли решение на проблема?
,,Това е амбулаторията на доктора, под ореха, на пейката,вее, вали, всичко е тук. Тия бабички идват тук с бастунчетата , седят и той ги преглежда. Отвън, това е срамота за 21 век''- показват мястото потърпевшите.

Повече от 10 години д-р Николай Николов приема без проблем пациентите в Здравната служба. В

началото н а 2018 г. обаче Община Враца решила да въведе ред. Причината – в много от здравните служби лекарите не плащали редовно наем и режийни разходи.

В името на реда се провеждат търгове с тайно наддаване. За кварта ,,Бистрец'' се явяват двама кандидати- въпросният медик и колегата му Цветанка Генкова.

,,Самите помещения, физически са разделени като за два кабинета , съответно като два обекта са пуснати- кабинет едно и кабинет две''- посочва Петя Велкова,началник-отдел ,,Общинска собственост''- Община Враца.

В здравната служба на ,,Бистрец'' има място за две лекарски практики. Но има и условие- един медик моье да кандидатства и за двата кабинета, ако плати повече. Това превръща д-р Цветанка Генкова в стопанин на цялата сграда за 5 години напред. Макар и с нов стопанин обаче, медицинското заведение до днес стои заключено.

Екипът на БТВ се среща с д-р Генкова в друг неин кабинет. Тя твърди, че е подложена на постоянен натиск от страна на колегата си д-р Николов, поради което може да не отвори лечебницата в понеделник.

Коментарът й е: ,,Ако не се откажа, защото от негова страна са заплахите, жалби до кмет и телевизии и не знам вече до къде, но моята жалба трябва да е само до прокуратурата, защото на тоя терор, на който съм подложена, не се издържа''.

Колко струва неработещата здравна служба в ,,Бистрец''- от една страна са 50 лв. Месечен наем, а от другата-недоволството на 300 пациенти. Хората са на мнение, че д-р Николай Николов е техен общопрактикуващ лекар и трябва да му се осигурят необходимите условия,за да практикува.

Виж повече във видеото:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up