Понеделник, Юли 13, 2020
НОИ разкри схема за фалшиви болнични

 Нациoналният осигурителен институт започва проверката по сигнал подаден по телефона. В него се твърди, че лекари издали болничен на жена, докато е на работа в чужбина. Полицията установила, че жената напуска България три дни след като е изписана от белослатинската болница с болничен за около 30 дни и препоръка да се лекува у дома. Докато е в чужбина жената се сдобива с втори болничен лист.

Този път от лекарска комисия към медицински център в белослатиснката болница. В нея участва и Д-р Марин Каменов - началник на неврологично отделение МБАЛ- Бяла Слатина. Пред БНТ той коментира, че жената му се е обадила по телефона и казала е че се чувства зле, но е отказала да постъпи в болница отново, тогава и е предложил болничният да бъде продължен,
Вторият болничен е за 30 дни. Издаден е без жената да стъпи в лекарски кабинет. По документи обаче била прегледана. Болничният е подписан от доктор Каменов и още двама лекари. В сигнала до НОИ се твърди, че болничният бил издаден с обаждане по телефона срещу 100-200 лева.
От РЗИ –Враца съобщават, че е издадено наказателно постановление поради нарушение на законовата уредба. На д-р Каменов ще му бъде наложена глоба.
Само от разкриването на тази схема е спряно източването на около 600 лева от Държавното обществено осигуряване. По друг сигнaл НОИ е разркрил, че мъж, който е бил в болничен повече от 6 месеца е заминал за САЩ.

Източник : БНТ

Подкрепяте ли решението на Правителството за удължаване на извънредната епидемична ситуация?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up