Петък, Юли 10, 2020
Тригодишно дете почина. Разследват три болници

Заради вчерашния случай на починало 3-годишно дете, министър Ананиев е назначил спешна проверка в болниците „Проф. д-р Иван Митев“, „Лозенец“ и „Пирогов“. Трите лечебни заведения, имащи отношение към случая, ще бъдат проверени до сряда, 20 ноември.
„Очаквам до сряда да видя доклада от проверката и, ако наистина се установи нарушение, можете да бъдете сигурни, че ще има наказани“, беше категоричен здравният министър.

dnes.bg цитира Кирил Ананиев че детето първо е постъпило в столичната детска болница, след това са го изпратили в болница "Лозенец", там са изписали домашно лечение, после детето се влошава, връща се обратно в детската болница и за съжаление е починало.

 

Подкрепяте ли решението на Правителството за удължаване на извънредната епидемична ситуация?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Валентин · преди 3 месеца
  Боже делото ще го клатят една година
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Отгади ми се от БОЛ · преди 7 месеца
  Защото там педиатрите или са по-майчинство или ги гонят, а неонатолози освен Р.Георгиева има две пенсионерки и понеже дригите специализират неонатология не са знаели (първо не са педиатри за да могат да прегледат едно дете на години), те водят само преподавателска дейност да извличат пари и доцентката от кабинет, как да има заинтересованост за това дете, ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ НАРЕДБАТА ЗА СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ - да не може да специализиращ неонатология, ако не си със специалност Детски болести, защото като неонатолози (не са педиатри) не могат да прегледат едно дете едни специализанти по неонатология само.

  Там трябва да се провери, колко педиатри са били на работа и защо Р. Георгиева и лекарския екип са ги отпратили, за да може да си делят Доп. Мат.Стимул и да скачкуваха от старчески егоизъм, че не може да се дадат заплати по новия КТД !

  Правилно това е пристъпно ! (Д.Дечев каза още през април, че тази болница трябва да бъде закрита и не отговаря на изискванията на НЗОК)
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up