Събота, Май 15, 2021
Последвайте ни
Ананиев разпореди нови правила и ограничения от 15 юни

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде шест нови заповеди с които, считано от 15 юни се въвеждат нови правила и ограничения за гражданите.
Считано от 15 юни до 30 юни не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, клубове и други подобни. В същия период не се разрешава провеждането на групови празненства на закрито с присъствието на повече от 10 души, в т. ч. сватби, балове, кръщенета и други.

До 30 юни остават забранени присъствените занимания в предучилищно, училищно и висше образование.
Разрешава провеждането на спортни мероприятия на открито и закрито при заетост на местата до 50 % от общия им капацитет и настаняване на зрители най-малко през една седалка или при дистанция от 1,5 м.
Същото условие, за 50 % заетост на местата, се отнася и за провеждането на конгреси, конференции, семинари и изложения, както и за провеждането на културно-развлекателни мероприятия, в т.ч. театри, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и др.
Забраняват се свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и социалните домове.
Заразените с коронавирус, леките случаи на заболяване и отказалите болнично лечение се изолират в дома за срок от 14 дни. Изолацията се прекратява след изтичане на срока и отрицателен тест.
Всички близки контактни лица на болни с КОВИД-19 се поставят под карантина на посочен от тях адрес за срок от 14 дни.
Лицата, които са били хоспитализирани се поставят под домашна изолация за срок от 14 дни след изписването им от болницата.

Защо Б.Борисов разпусна НОЩ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up