Неделя, Октомври 25, 2020
Ще глобяваме, докато ги научим да се държат както трябва

"Този, който спазва правилата, спазва и 3-те „Д“. Този, който не спазва - отиваме вече към 4-тото „К“ - контрол. Ще налагаме глоби докато ги научим да се държат както трябва.", каза тази сутрин Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред БНТ.
По повод на утрешния финал във футболното първенство, за който властите разрешиха на трибуните да влязат 12 000 души, наказващият Кунчев сподели: "Наказания има, но ако хората се държат безотговорно, какво значение има капацитета, ако вие се съберете на едно място.

Утре има финал. Не искаме да пречим на нормалния живот, но ако обаче не ги спазват – ще ги върнем правилата. Не е въпрос само за футбол... Имаме случай майка и баща положителни и пращат детето на детска градина – това е безотговорно поведение. Или – рокерски събор се организира – това е безотговорно поведение.", коментира още доц Кунчев, цитиран от сайта actualno.com.
Стилът на Главният ни държавен здравен инспектор по биха му подхождали, ако беше Главен секретар на МВР. Кунчев е станал силен в наказанията, но си е останал слаб в оценките и анализите. В продължение на 6 месеца, той така и не можа да изготви годна епидемиологична оценка на ситуацията в страната, което е основното му задължение, като ГЗДИ. Липсата на оценка не му позволява да направи прогноза, споделя той за зрителите на БНТ:
„Честно ви казвам, не бих правил никакви прогнози за септември. Имаме работа с вирус, който все още малко познаваме. Продължавам да имам малка надежда, за самоограничаване с лятото, но не трябва да допускаме отделни големи огнища“.
Ако противоепидемичната борба е сведена до дисциплиниране, глоби и наказания, не е ли по-добре тя да се води от МВР. Те също нямат епидемична оценка и не могат да направят прогноза, но поне са по-добри в издаването на фишове за глоби и умеят да се бият с футболните агитки.

Трябва ли да се променят мерките срещу коронавируса?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up