Неделя, Ноември 29, 2020
Уволняват шефа на ИАМН?

Според два независими един от друг източника, Изпълнителният директор на ИАМН Росен Иванов и и. д. Директор на Дирекция „Контрол на медицинските дейности и оценка на качеството“ Фидел Косев са се разболели едновременно и за неопределено време. Според слуховете, причината за временната нетрудоспособност, може би е предстоящото им уволнение. Обърнахме се към пиара на агенцията с въпрос, дали двамата отсъстват от работа, поради болест и дали предстои уволнението им.

Отговориха ни, че не знаят, ще проверят и веднага ще ни дадат отговор. До края на работния ден, такъв не беше получен, което по-скоро потвърждава съмненията, че случаят е точно такъв, какъвто го описваме. Защо иначе пиарът на агенцията няма да го опровергае веднага?
Подобно решение може да е донякъде изненадващо, но не е нелогично, предвид видимата липса на резултати от дейността на надзорния орган. Последните примери за това са проверката на УМБАЛ Георги Странски – Плевен, която беше начислявала допълнителни такси за издаване на протоколи от комисия на пациентите, в резултат ИАМН дори не отправи препоръки към лечебното заведение, да не говорим за санкции. Емблематична е и проверката на лечебните заведения, които изискват PCR тест за прием в болница. Резултатите от тази проверка не станаха ясни, макар че случаят касае голяма част от обществото. Единственото, което агенцията сподели публично е становище, почти преписано от прессъобщенията на МЗ по този повод.

За последната година агенцията е извършила 960 проверки по сигнали и 70 планови, в резултат на които са наложени са санкции на ....... 4 болници и една тъканна банка.
Агенцията отговаря и за трансплантациите на тъкани и органи. Освен, че стана за смях с това, че не знае кои са координаторите по донорство в страната и какви суми получават, резултатите от началото на година говорят сами за себе си – 3 трансплантации на органи.
За сметка на това шефът на Агенцията показа завидно усърдие в раздаването на бонуси – 50 000 лева само за второто тримесечие. Както се казва, все в нещо трябва да си добър.
Във всички случаи пожелаваме на болните скорошно оздравяване.

Абонамент за седмичния ни бюлетин!
captcha 
Подкрепяте ли затварянето на страната(локдаун) заради Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up