Сряда, Септември 23, 2020

stud.poliklРепортаж на Румен Бахов от Нова телевизия показва в какви условия се преглеждат и лекуват пациентите на Столичното ДКЦ 5. Вижте сами:
„Хем студено, хем мокро! Зрители  ни сигнализираха, че във фоайето на поликлиниката в Студентски град таванът тече при всеки дъжд или сняг. Заради топящия се сняг, в момента по пода са поставени кофи, които събират водата от тавана. А температурите вътре са около нулата.  Осветлението е спряно, тъй като е станало късо съединение.
„Сами разбирате, че при тези условия няма как да отстраним теча, но държа да обърна внимание, че той е в едно фоайе, което във функционално отношение няма никакво значение за пациентите и служителите на поликлиниката. Фоайето е странично за коридор, който осигурява достъпа до една от структурите. Така че, да, наистина покривът ни в момента тече, но са взети всички необходими мерки, процедурата е в ход да бъде отстранен проблема”, обясни  Румен Заяков, управител на ДКЦ 5 в Студентски град.

Станислав Попов наскоро посетил поликлиниката, за да си направи рентгенова снимка. Казва, че в сградата липсва и отопление. Не си представям майка как може да съблече детето си за рентген при тази температура и лекарите, които са тук, на какво са подложени всеки ден на работа по 8-10-12 часа.
Видео:
Питаме се има ли Регионална здравна инспекция в София и защо се позволява оказване на медицинска помощ в такива условия? Питаме се има ли Инспекция по труда в София и защо се позволява на лекари и медицински персонал да работят в такива условия? Къде е медицинския одит?
Контролните органа имат задължение по закон да осъществяват контрол над медицинската дейност и над условията на труд. Ако те не изпълняват задълженията си, защо са ни?

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up