Четвъртък, Септември 19, 2019

Калифорнииско жури предписа като компенсация повече от 2 милиарда долара на възрастна двойка, която съди Bayer за препарата им за растителна защита Roundup, като причината за заболяването им от рак.Това е най-голямото дело в САЩ срещу компанията и препарата им.

BAYER закупи за 63 милиарда долара гигантът Монсанто, създател на препарата на основата на глифозат.
Журито решава, че препаратът е изграден с дефекти, а компанията не е предупредила за канцерогенните качества на хербицида.

Над 13,400 дела са създадени в САЩ по случая Roundup.

OТ BAYER коментират, че са изминали десетилетия в проучвания от страна на компанията и на независими учени, които определят хербицида като безопасен за човешка употреба.

 

 Журналист на Ройтерс установи, че Международната агенция за изследване на рака на Световната здравна организация е отхвърлила и редактирала "неканцерогенни" доказателства, които са в противоречие с окончателното заключение, че химикалът вероятно причинява рак.

US EPA, Европейската агенция по химикали и други регулатори са установили, че глифозатът вероятно не е канцерогенен за хората.

Глифозат  активното вещестео в Roundup е хербицид, който остава най-вездесъщият убиец на плевелите в света.
В някои проучвания се констатира, че повишава риска от рак със зашеметяващите 41%

Източник: Reuters

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up