Петък, Август 14, 2020
Лекари дадоха министъра на прокуратурата

Лекари от Медицински център Интергративна медицина в София са подали сигнал в Специализираната прокуратура срещу министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. В писмото се казва: „С бездействието си да инициира въвеждането в националното ни позитивно право на наредбата, предвидена в чл.96, ал.3 от Закон за здравето, както и на мерки (административни и/или нормотворчески) за предоставяне на неразрешени лекарствени продукти за нуждите на т. нар. „състрадателно лечение“ на визираната по-горе категория пациенти, а от друга страна – с умишленото и целенасочено използване на властовата си позиция и при явна колаборация с изпълнителниия директор на ИАМО и в последствие ИАМН за препятстване и преустановяване на дейността на АИСП „МЦИМ“ ООД, като единствен източник на такова лечение в България, тези длъжностни лица са допринесли за преждевременното умъртвяване на пациенти, между които: Явор Боянов Миланов от гр. Бургас; Боянка Цветaнова Мишева от гр. Годеч; Давид Сабетай Бехар от гр. София; Шефка Сюлейманов Гюзелев от гр. Русе; Иван Събев Рачев от гр. София; Вера Йорданова Петкова от гр. София и др.

С тези умишлени действия и бездействия, обединените в общата си цел субекти продължават да допринасят, както за нанасяне по особено мъчителен начин на тежки телесни увреди на нуждаещите се от такова лечение и грижа пациенти, така и на преждевременната им смърт при липсата на каквато и да било възможност за осигуряване на поносимо качество на живот. В продължителен период от време десетина инспектори многократно посетиха лечебното заведение, изискаха десетки документи, с които разполагат от предходни проверки, нарушиха съществено лечебния процес и създадоха опасност за здравето и живота на множество тежко болни наши пациенти, които с лекуваха при нас в периода на проверката.”

„Изложеното обосновава извод, че действията на контролните органи представляват умишлена провокация или учебникарски пример за упражняване на тормоз и притискане чрез използване на лостовете на притежаваната власт, с единствена цел да бъде саботиран лечебния процес в АИСП„МЦИМ“, като се създаде паника сред пациентите, които са заплашени, че лечението им ще бъде преустановено, а оттам – да бъде срината и работата на лечебното заведение. Здравните инспектори са многократно информирани, че нашите пациенти са в напреднал стадий на онкологични заболявания, след неуспешно конвенционално лечение и увредени от него. Те нямат друга алтернатива за оцеляване и поради това са избрали АИСП „МЦИМ“, упражнявайки изконното си право на живот и свързаното с това право за ненамеса в личния им живот при извършване на избори, касаещи живота, здравето и личната им неприкосновеност.”

„Предвид това ни логично и естествено наше незнание за задкулисието на всичко гореизложено, оставяме на Вас – компетентния орган, да разследва и установи налице ли е ОПГ и всичко свързано с подобно обстоятелство, а ако се окаже налице, да установи и причинените от подбудителя, инициатора и всички горепосочени участници вреди – съзнателно причиняване на смърт на множество лица по особено мъчителен начин, както и на телесни повреди в условията на превратно упражняване на власт с цел набавяне на облага за себе си или за другиго, след което да предприеме мерки за преустановяване и санкциониране на престъплението”, допълват лекарите от Медицинския център.
Писмото до прокуратурата е подписано от д-р Христо Атанасов Дамянов, д.м. , д-р Иван Константинов Маслев и д-р Владимир Стоянов Павлов.
Източник Фрогнюз


 

Одобрявате ли смяната на здравния министър?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Виктория Чобанова · преди 8 месеца
  Центърът за интегративна медицина е нерегистриран за лечение на онкологични заболявания. Провежда някаква форма на "лечение" с големи дози инсулин и малки дози химиотерапевтици и лъже всички пациенти, че ще ги излекува. Имам лични впечатления от резултатите от лечението в този център - хората умират или от своя рак (след като в центъра са получили обещание за излекуване, неосновано на реалността, т.е. лъжливо) или от хипогликемиите и "лечението". Вече пъти е затварян от здравните власти и пъти продължава да работи без да има необходимата оторизация по закон. Лекарите в центъра нямат необходимата квалификация за лечение на онкологично болни. Това е медицински център, подиграващ се с всички правни норми, с всички медицински норми и в разрез с етиката на медицинската професия - подиграващ се с болката и надеждата на своите пациенти. За мен като лекар е крайно неетично да обещаеш излечение там, където медицината е безсилна, и да изискваш пациента да плаща ежедневно за своето собствено унищожение. Защо все още не са в затвора, не ми е ясно.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  - · преди 8 месеца
  За смъртта вече на повече от ТРИ МИЛИОНА Славяно-Българи са виновни абсолютно всички управляващи от 1989 година до днес ! В нашидни не съществува медицинска помощ в България Ф!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Иван · преди 8 месеца
  Дали?
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Димитър · преди 8 месеца
  Що за безумна анкета! Има факти и доказателства. Тежка хеморагична, вирусно индуцирана пневмония, с полиорганна недостатъчносст. Убива за 8-12 часа и Господ да слезе нищо не може да направи!!!
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up