Понеделник, Юли 13, 2020

judgeАССГ постанови решение, с което не просто отменя незаконосъобразен отказ на Министерство на здравеопазването да финансира лечение в чужбина, което не може да бъде своевременно извършено в България, но и дава 7 дневен срок за издаване на Разрешение за финансиране на лечението /възстановяване на вече изплатените средства/.

 

Отказът е 3-ти по ред, издаден от ответното министерство по едно и също заявление. Два пъти Върхове административен съд и

долустоящият му АССГ отменят незаконосъобразни откази, но министерството не признава и не познава явно „Силата на присъдено нещо“. Министерството и по-точно д-р Лучия Добрева – Председател на Комисия за лечение в чужбина се възприема като човек над закона, над съдебните решения. Нещо повече позволява си да присъства в залата, когато се разглежда това дело – вероятно смята, че упражнява някакъв психологически натиск на Съда и/или жалбоподателя?!

Г-жо Добрева, ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ ДА СПАЗИТЕ „СИЛАТА НА ПРИСЪДЕНО НЕЩО“ НА СЪДЕБНОТО РЕШЕНИЕ! Може да го направите и без да чакате това решение на АССГ да се потвърди от ВАС, за да проявите поне малко доблест и човещина към Ваш колега лекар! Нали най-висшата добродетел на медицината е хуманността, сега е момента да я проявите, а не да търсите нов начин да спестите пари на министерството, за което работите!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up