Сряда, Юли 15, 2020

kirovНационалното сдружение на общопрактикуващите лекари в България заяви желанието си да подкрепи ЦЗПЗ и да встъпи в производството като жалбоподател по делото срещу Наредба  № 10 за проучване удовлетвореността на пациентите от медицинските дейности, закупувани от Националната здравноосигурителна каса, обн. ДВ. Бр, 97 от 11 декември 2015 г. В молбата си до

ВАС, НСПОЛБ изцяло поддържа жалбата на ЦЗПЗ и моли въпросната Наредба № 10 да бъде отменена. Според НСПОЛБ същата Наредба е издадена при съществени нарушения на административно-производствените правила, в противоречие с нормативни актове от по-висок ранг и е в несъответствие с целта на закона. 

Националното сдружение на частните болници също се присъедини към жалбата на ЦЗПЗ срещу Наредба 10 за проучване удовлетвореността на пациентите.

ЦЗПЗ поиска през месец декември 2015 г., спиране на действието на Наредбата, до окончателното произнасяне на съда, предвид немаловажните последици, които може да има безконтролното разпространение на здравна информация за всички здравноосигурени лица.

Повече информация: http://czpz.org/news-news/aktualna-informaciq-za-sadebni/3393-14-12-2015

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up