Събота, Януари 23, 2021

judgeС Решение от 05.05.2016г на Административен съд - София - град, НЗОК е осъдена от Н.М. да й заплати обезщетение за причинени неимуществени вреди в размер на 10 000лв.
С решение на Управителя на НЗОК от 2013 бе отказано на Н.М. да й бъдат възстановени направените от нея разходи за оказаната и заплатена медицинска помощ в Гърция.

По време на престоя й на територията на съседната ни държава, на Н.М е оказана спешна медицинска помощ и е преминала два курса на химиотерапия. Възстановяването на тези разноски следва да бъде извършено по реда на чл.25, буква "Б", §5 от Регламента /ЕО/ № 987/2009г. След като получава отказ да й бъдат възстановени направените от нея разноски, тя завежда дело, което печели с помощта на ЦЗПЗ и отказа на Управителя на НЗОК е отменен от съда като незаконосъобразен.
По реда на АПК и ЗОДОВ Н.М. потърси отговорност от НЗОК за причинените й болки и страдания от издадения от тях незаконосъобразен отказ. Съда прие нейния иск за основателен и осъди НЗОК да й заплати обещтение в размер на 10 000лв.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up