Понеделник, Юли 13, 2020

Върховният административен съд насрочи делото за Националната здравна карта 11.10.2016. Делото е образувано по жалба на ЦЗПЗ и bi.biНационалното сдружение на частните болници Решението № 202/24.03.2016 на Министерския съвет, с което се приема Националната здравна карта. Молба за присъединяване е направена и от Българската болнична асоциация. В мотивите на жалбоподателите се сочи,

че Националната здравна карта година е приета при съществени нарушения на административно-производствените правила и в нарушение на материално-правни разпоредби. В нарушение на закона, Министерският съвет е изменил изготвените преди това областни здравни карти. Той не е изготвил изискваният в такива случаи финансов анализ и анализ на въздействието върху стопанската дейност. Приетата от Министерския съвет Национална здравна карта нарушава пряко основни принципи на Закона за защита на конкуренцията, поставяйки административни ограничения пред развитието и дори съществуването на търговските дружества.
Въпреки, че в самите мотиви е посочено, че ще бъдат закрити 3032 болнични легла, съдът е преценил, че това не е достатъчно и е отхвърлил искането за предварително спиране на действието решението до окончателното произнасяне.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up