Петък, Август 07, 2020

Бившият ректор на медицинския университет в София Ваньо Митев бе привлечен като обвиняем. Прокуратурата наложи мярка за митевнеотклонение парична гаранция в размер на 20 000 лева. Повдигнато му е обвинение за злоупотреба, безстопанственост и сключване на неизгодни сделки. Митев е обвинен, че в условия на продължаващо престъпление е сключил 5 сделки,с които е ощетил университета с 276 908 лева.


Преди това говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви на брифинг, че "членове на семейството на бившия ректор на Медицинския университет са получавали хонорари от учебното заведение". Над 1 млн. лв. е сумата, дадена за посреднически услуги. „Само за 2016 г. на фирмите и студентите, които са рекламирали дейността на университета, изплатената сума възлиза на 610 487 лв., и това са само част от данните, с които разполагаме"
Ваньо Митев заяви, че има персонална атака срещу него, която се води от много високо ниво, за да стане това мълниеносно прокурорско разследване. Може и по-високо от министър да бъде”, коментира той, визирайки премиера Борисов.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up