Вторник, Май 26, 2020

prosecutorОт Военноапелативна прокуратура ще проверят постановлението на Военноокръжна прокуратура - София (ВОП -София) за отказ да се образува досъдебно производство по доклад от вътрешен одит на Военномедицинска академия (ВМА). Поради появилите се в медиите коментари относно съдържанието на одитния доклад, Военно-апелативна прокуратура е изискала преписката за служебна проверка над законосъобразността на постановения от ВОП - София пъроинстанционен прокурорски акт.

От Военноапелативна прокуратура разказват, че  във Военно-окръжна прокуратура - София е постъпил одитен доклад на министерството на отбраната на 29 март 2017 г. за извършена инспекция на ВМА. на 08 юни 2017г , венният прокурор майор Живков е отказал да образува наказателно производство, поради липса на данни за извършено престъпление от общ характер. Постановлението е изпратено на Министъра на отбраната и на Началника на ВМА и не е обжалвано.
За резултатите от осъществения служебен контрол от Военно-апелативна прокуратура, обществеността ще бъде информирана своевременно.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up