Неделя, Август 01, 2021
Последвайте ни

moskov newСпециализираният наказателен съд не даде ход на делото срещу бившия здравен министър Петър Москов и заместника му Адам Персенски.
Двамата заедно с още трима служители на държавната фирма "Бул Био" ще отговарят пред магистратите за дарените от Турция ваксини.
Причина за отлагането на началото на процеса е писмо на Министерство на финансите, изпратено до съда, в което се посочва, че то няма претенции срещу подсъдимите. Освен това защитата на друг от подсъдимите - Любомир Димитров, Васил Василев, възрази срещу начина, по който е командирован конкретен прокурор по делото.

По думите на Василев това била порочна практика. Освен това те получили документите по делото непосредствено преди великденските празници.
Съдът се съгласи с довода за малкото време за подготовка на защитата, но отхвърли възраженията по отношение на прокурора.
Междувременно се оказа, че едната от съдебните заседатели - Албена Кръстева, е участвала като експерт в заключение по дела, по които страни са били "БулБио" и митниците. Това даде повод на част от защитата да изрази мнение, че не може едни и същи хора да са и вещи лица и съдебни заседатели. Затова и тя ще бъде сменена. В крайна сметка Кръстева си направила самоотвод.
Следващ опит за ход на процеса съдът ще направи на 18 юни.
Източник dir.bg

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up