Вторник, Юли 14, 2020

sad200 Условна присъда 3 месеца лишаване от свобода с отлагателен срок от три години и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от една година постанови състав на Районния съд в Дупница за шофьор, който по време на дежурство управлявал линейка в нетрезво състояние, съобщиха от съдебната институция.

Водачът с инициали Н.К.  е признал вината си и е сключил споразумение с прокуратурата, става ясно от съобщението на съда.

На 2 януари 2019 година, около 7 , 30 ч. на ул. „Орлинска“ полицейски патрул спрял линейка на частната болница в града. Санитарният автомобил криволичел по платното. При тестването на водача с техническо средство било установено алкохолно съдържание 2,18 промила. Пред униформените шофьорът признал, че предната вечер е празнувал Васильовден и застъпил в дежурство на другата сутрин.

Шестимата водачи на линейка в Общинската болница в Дупница бяха съкратени м.г., след като лечебното заведение сключи договор с частна фирма за транспортно обслужване, припомня по този повод БНР. По тази причина в Дупница има безработни шофьори на линейка, които ще кандидатстват за мястото на провинилия се водач, който вече е осъден, коментират в гилдията. 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up