Вторник, Януари 31, 2023
Follow Us

Това стан ясно от декларация на заместник председателя на столичната колегия на Българския лекарски съюз д-р Георги Миндов, който е и Председател на столичната организация на общопрактикуващите лекари.
По-рано днес Д-р Асен Меджедиев разпространи от името на УС на РК на БЛС в София, че настояват да се дадат извънредни правомощия на МВР и на Главния прокурор, хората да бъдат задължени да не напускат домовете си, а на столичани да бъде забранено да напускат пределите на града.

Оказва се, че това искане, което е не прилягана етиката на лекарската професия, е било лично мнение на д-р Меджедиев. Управителният съвет на БЛС не само не е приемал такава декларация, но въпросът изобщо не е бил обсъждан.
Можем само да гадаем защо му е на д-р Меджедиев да постъпва по този начин злепоставяйки колегите си както от Управителния съвет, така и огромното мнозинство от членовете на столичната колегия. Това, че представители на някои институции незабавно приветстваха „исканията на лекарите” навява на мисълта за предварително планирана политическа поръчка. Много е жалко, ако се окаже, че най-голямата лекарска колегия е била въвлечена в такава непочтена политическа игра. Ето и пълният текст на Декларацията на д-р Герги Миндов:

Д Е К Л А Р А Ц И Я
На д-р Георги Теодоров Миндов, заместник – председател на СЛК на БЛС
Уважаеми колеги, дами и господа,
В качеството ми на заместник-председател на столична колегия на БЛС се разграничавам от тиражираната в медиите от името на УС на СЛК на БЛС Декларация призоваваща за забрана на гражданите да напускат домовете, ограничаване на влизането и излизането от гр. София.
Декларацията е изпратена от името на Управителният съвет на Столична колегия до Президента, Министър-председателя , Главния прокурор, Министъра на здравеопазването , ръководителя на Националния оперативен щаб без взето решение на Управителния съвет на Столична Лекарска Колегия в това число и от мен в качеството ми на зам. председател на колегията.
20.03.2020г.
д-р Георги Миндов, зам. председател на СЛК на БЛС

Каква е причината за липса на лекарства?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up