Вторник, Ноември 29, 2022
Follow Us

С рядка операция, извършена от мултидисциплинарен екип в УМБАЛ „Св. Анна“-София беше спасена от ампутация ръката на 34-годишна жена, съобщиха от лечебното заведение.

 

Жената е пострадала в тежка катастрофа на магистрала „Тракия“ в началото на седмицата. Тя е приета в късния следобед в понеделник в Спешното отделение на УМБАЛ „Св. Анна"- София с тежко счупване на раменна кост, тежка открита конквасация на лява предмишница (буквално преведено - смачкана), с костен и мекотъканен дефект. При травмата са засегнати и магистрални съдове, вследствие на което има и тежка кръвозагуба.

След body scener пациентката е насочена за операция по спешност и е оперирана от мултидисциплинарен екип начело с д-р Евгени Нешев, д-р Бахрам Фирузи, д-р Росен Георгиев и Д-р Виктор Стаменов от Клиника по ортопедия и травматология в най-модерната спешна болница в България.

Благодарение и на професионализма на анестезиологичния екип, ръководен от д-р Иван Вълчев и д-р Виктор Дечев, след 6-часовата оперативна интервенция лекарите успяват да спасят цялата ръка от ампутация и е извършено поставяне на външен фиксатор. Възстановени са артериите на лявата ръка.

Жената се възстановява в реанимация на болницата. След стабилизация лечението ще продължи на етапи, с реконструкция на лява предмишница.

На снимката: д-р Евгени Нешев

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up