Вторник, Ноември 29, 2022
Follow Us

Хората боледували от коронавирус имат имунитет срещу болестта за поне 5 месеца. Това е заключението на голямо изследване във Великобритания. Там са проучили данни, събрани от десетки хиляди медицински работници, които са били болни. Другата новина е, че тези хора все още могат да пренасят вируса.

Tе могат да заразят други, ако не носят маска и не спазват дистанция показва проучването . А процентът на естествена защита след прекарването на COVID-19 също е висок. Изследователите от NHS казват, че техните резултати сочат, че поне 83 % от боледувалите са формирали имунитет. Въпреки това има десетки случаи на медицински работници, които са се заразили втори път.

PHE също така предупреждават, че въпреки че хората с антитела имат известна защита срещу заболяване от COVID-19, ранните данни от следващия етап на изследването показват, че някои от тези индивиди носят високи нива на вируса и могат да продължат да го предават на други.

"Преболедуването иглежда дава толкова ефективна защита, колкото и ваксината. Поне това сочат данните за 6-месечния интервал след заболяването. Това е много добра новина за гражданите. То ще помогне, заедно с ваксинацията, да се достигнат нива на защита на населението, които да доведат до намаляване на заразяването. Това, което все още не можем да определим, е колко е трайна защитата на естествения имунитет. ,От решаващо значение е, че както изглежда, хората все още ще могат да предават вируса. заяви Сюзън Хопкинс, здравен съветник на британското правителство.

Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up