Вторник, Ноември 29, 2022
Follow Us

СЗО публикува нови клинични препоръки за лечение на пациенти с COVID-19. Те се отнасят и за пациенти, при които симптомите не изчезват след възстановяване. СЗО обяви, че препоръчва използването на ниски дози антикоагуланти за предотвратяване образуването на тромби.

„Друга нова препоръка към пациентите с COVID-19, които се лекуват в домашни условия, е да използват пулсоксиметър и редовно да измерват нивото на сатурация, за да може да се определи дали състоянието им се влошава и се нуждаят от болнично лечение", каза говорителката на СЗО Маргарет Харис на брифинг в Женева, цитирана от Ройтерс.

"Освен това препоръчваме използването на ниски дози антикоагуланти, за да се избегне образуването на тромби в кръвоносните съдове. Препоръчваме малки дози, защото по-високите могат да доведат до други проблеми", допълни тя.По думите й съветът към лекарите е да поставят пациентите легнали по корем, за да се улесни дишането им.

Маргарет Харис информира, че воденият от СЗО международен екип независими експерти, който е в централния китайски град Ухан, след два дни трябва да излезе от карантина и да започне работата си с китайските изследователи върху произхода на новия коронавирус.

Тя заяви, че приоритетът на СЗО е здравните работници във всички страни да бъдат ваксинирани през първите 100 дни от годината.Ще се подобри ли болничното лечение след увеличението на цените на пътеките?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up