Петък, Януари 27, 2023
Follow Us

Болница в Гьотеборг съобщи, че в нея е извършена успешна двойна трансплантация на ръце, предаде ДПА. Операцията е продължила 18 часа в университетската болница Салгренска. Пациентът е загубил двете си ръце след тежка инфекция преди няколко години. Изписан е от болницата четири седмици след операцията. Информация за донора не беше разкрита.


Операцията премина добре. Персоналът, който се грижеше за мен в болницата, беше фантастичен. Усещането да имам две ръце, които мога да движа, е чудесно!" - заяви анонимно пациентът. Няколко болнични отделения са си сътрудничели тясно преди, по време и след операцията.

"Голямото предизвикателство беше да се координира работата на повече от 15 хирурзи, медицински сестри, анестезиолози, които извършиха операцията - заяви хирургът Паоло Сасу. - Това беше необходимо за свързването на кости, кръвоносни съдове , сухожилия и нерви, така че ръцете да могат да се движат възможно най-добре".
Пациентът е можел да движи и десетте пръста на трансплантираните ръце още в деня след операцията. Предстои му още дълга рехабилитация, но е доволен да си върне "нормален и по-независим живот".

"Още е необходима голяма бдителност, защото имунопотискащите лекарства, които трябва да приема пациентът, увеличават риска от инфекция и други усложнения", каза Андерс Нилсон, един от хирурзите в опериращия екип.

Каква е причината за липса на лекарства?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up