Петък, Януари 27, 2023
Follow Us

След получаване на ваксина срещу COVID-19, все още е важно да се вземат мерки за безопасност, за да се предотврати разпространението на вируса.
Необходими са допълнителни изследвания, за да се разбере имунитетът, който ваксината срещу COVID-19 осигурява и колко дълго продължава защитата, преди експертите да обмислят промяна на настоящите препоръки за безопасност.


След като получите и двете дози ваксина срещу COVID-19 , отнема около две седмици, докато тялото ви изгради защита. Но дори и тогава можете да се заразите с вируса, който причинява COVID-19. Имайте предвид, че ваксината Pfizer-BioNTech COVID-19 е 95% ефективна за предотвратяване на вируса COVID-19. Ваксината Moderna COVID-19 - 94,1% . Въпреки че рискът от заразяване след ваксинация е нисък, това е възможно.

 


Също така не е ясно дали ваксините за COVID-19 намаляват разпространението на вируса . В резултат на това не е известно дали човек, който е ваксиниран, може да бъде носител на COVID-19 и да го разпространява на други хора, дори и да не се разболее. Необходими са повече изследвания, за да се определи дали все още сте заразни след ваксинация.
Поради тези фактори, дори след като сте ваксинирани, пак можете да представлявате риск за здравето на неваксинираните семейства и приятели. Дори след получаване на ваксината COVID-19, е необходимо да се спазват предпазните мерки и да се избягвате лични срещи с приятели и семейство, докато не стане известно повече за имунитета, който ваксините осигуряват.

Източник:medicalexpress.com

Каква е причината за липса на лекарства?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up