Петък, Януари 27, 2023
Follow Us

Вчера и днес бях възмутен, отвратен до повръщане от ситуацията на която са поставени колегите ми лични лекари на София. На едрокоремогърдестото човече зовящо се шеф на РЗИ искам да му кажа - ей това не са лелки и чичковци наредени се на опашка за вкиснало зеле това са български лекари наредени на безумна опашка за да спасяват неблагодарната българска общност.

Освен това като три пъти зам. преседател на БЛС и два мандата председател на БЛС-София имам право да задам няколко нелицеприятни въпроса на двете ръководства. Къде сте? Когато възстановявахме лекарския съюз 1990 г. първостепенна задача беше защитата на лекарите и еднакво отстояние от политически игри и партии. Какво виждам от вас? Откровено Челобитничество и блюдолизане. Непрекъснатите ви появяване по телевизиите и празното бръщолевене на купешки приказки, за съжаление известни бивши приятели, които назидават, обясняват, дърдорят и т.н. и нито дума за защита на съсловието. Поне да бяха, като много други съсловни организации от редица страни, обявили траурен ден за починалите си колеги или чакате цифрата им да достигне до числа спуснати ви отгоре. Кога категорично ще поискате оставката на шефа на РЗИ? Като стар администратор мога да му посоча сто начина как да се справи със ситуацията, но най-лесно е да унижиш бившите си колеги.Къде е комисията по лекарска етика или се занимава с оплакванията на пациенти. На какво унижение още ще ни подложат, та да ви накарат да се събудите от летаргията и благополучието, челобитничеството?
Коментарът на Проф. Миланов е публикуван във Фейсбук, по повод на унизителната картина пред столичното РЗИ, където лекари чакат с часове за получаване на ваксини и се стигна до сбиване с охраната, в момент, в който служители на ВМА ги прередили на опашката.
Видео и снимка - Dnevnik.bg 

Каква е причината за липса на лекарства?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up