Петък, Януари 27, 2023
Follow Us

Американската агенция за контрол и превенция на заболяванията (CDC) препоръча, че напълно ваксинираните може да не носят маска на затворени обществени места, както и да не спазват дистанция, стига това да не противоречи на разпоредбите на местно ниво.


За напълно ваксинирани се смятат лицата, при които са изминали 2 седмици след поставяне на втората доза от двудозовите ваксини или първата доза при еднозовите ваксини.
Напълно ваксинирани също така няма да бъдат тествани при пътуване в страната, както и когато напускат САЩ, тестовете обаче остават, когато пристигат от друга държава. Отпада и карантината.
Според CDC, напълно ваксинираните няма нужда да се самоизолират, ако са били в контакт с положителен за Ковид – 19 пациент, както и да се тестват, освен ако не проявят симптоми.
Пациентите, които са на имунопотискаща терапия трябва да се консултират със специалистите, които ги проследяват.
Препоръките идват на фона на досегашните знания за ваксините, агенцията не се позовава на нови данни, факти или изследвания.
Според CDC e известно, че:


• COVID-19 ваксините са ефективни за предотвратяване на болестта COVID-19, особено тежки заболявания и смърт.
• COVID-19 ваксините намаляват риска хората да разпространяват COVID-19.
Но все още се уточнява :
• Колко ефективни са ваксините срещу варианти на вируса, който причинява COVID-19. Ранните данни показват, че ваксините могат да действат срещу някои варианти, но могат да бъдат по-малко ефективни срещу други.
• Колко добре ваксините защитават хората с отслабена имунна система, включително хората, които приемат имуносупресивни лекарства.
• Колко дълго ваксините COVID-19 могат да защитят хората.

 

Каква е причината за липса на лекарства?
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Можете да коментирате статиите, но трябва да се регистрирате на сайта!

Най-новите статии

Log in or Sign up